Tatuaj infectat: semne, cauze, cum să vindeci și totul

Nu există nici o îndoială că obținerea unui tatuaj pare o idee interesantă. Puteți nu numai cerneală unul sau mai multe tatuaj, dar puteți opta pentru mai multe modele, de asemenea. Indiferent dacă este vorba despre o citare încălzitoare sau o idee creativă, un tatuaj îi atrage pe toți. S-ar putea să nu credeți, dar având un tatuaj nu este distractiv întotdeauna ideea. Este pentru că ați putea obține un tatuaj infectat. În plus, obținerea unui tatuaj infectat este o problemă reală și sub-discutată, care ar putea duce la deranjarea condițiilor de piele.

Diverse motive sunt asociate cu un tatuaj infectat și nu respectarea unei probleme corecte de igienă este una dintre ele. De asemenea, este de remarcat faptul că nu puteți face nimic pentru a preveni obținerea unui tatuaj infectat. Cu toate acestea, observarea acestuia la nivelul inițial poate ajuta în acest context și poate atenua alte probleme ale pielii. Acest articol va evidenția tot ceea ce ar trebui să înveți despre tatuajele infectate. În plus, asigurați-vă că vă consultați imediat cu medicul imediat după ce ați întâmpinat simptomele pentru a fi tratată imediat.Infected-Tattoo

Cauzele unui tatuaj infectat, simptome și prevenire
Conținut [ arată ]

Cerneala contaminată și echipamentele de tatuare reprezintă principala cauză a unui tatuaj infectat. Acești factori contribuie la infecții bacteriene, cum ar fi Staphylococcus aureus și infecția bacteriană Staphylococcus aureus ( MRSA ) rezistentă la meticilină . Aceste bacterii afectează pielea, provocând răni, înroșire și blistere.

1. Bacteriile stafilococice
Aceasta este o cauză standard a unui tatuaj infectat. Puteți trata diferite specii de bacterii stafilococice prin intermediul antibioticelor.

2. (MRSA)
Staphylococcus Aureus rezistent la meticilină este una dintre speciile de bacterii stafilococice. În plus, acest tip de bacterii rezistă unui antibiotic și de aceea este complex de tratat. Puteți observa MRSA prin simptome specifice, cum ar fi dureri corporale, febră și pneumonie. În plus, poate contribui la complicații ulterioare cum ar fi:

Red patch-uri blistering
Insuficiență a unui organ
Umflarea și infectarea țesuturilor care leagă supapele cardiace
Sindromul șocului toxic
Infecția cu sânge
Comă
3. Infecții cu micobacterii nonduberculoase (NTM)
Infecțiile cu NTM sunt, de asemenea, o cauză standard a tatuajului infectat. Apare atunci când artiștii de tatuaj folosesc apă nesterilizată în timpul diluării cu cerneală și a cernelei contaminate. Puteți observa acest lucru prin apariția unui patch transparent sau roșu sau prindeți pe pielea tatuată.

Este evident că bacteriile contribuie la un tatuaj infectat. În ciuda acestui fapt, există și factori asociați cu condiția, precum:

1. Curățarea necorespunzătoare
Ar trebui să vă asigurați cea mai bună practică de curățare a tatuajelor. Trebuie să spălați zona cel puțin de două ori pe zi, de preferință dimineața și noaptea. Această procedură de curățare este esențială pentru a urma în mod individual după ce vă petreceți ziua într-un mediu murdar. Trebuie să investești în săpun antibacterian delicat. În plus, evitați să curgă apă rece pe pielea tatuată. Utilizați întotdeauna apă caldă, deoarece ucide 99% germeni și bacterii. Nu acordând atenție igienei va crește doar acumularea de bacterii care, în cele din urmă, agravează infecția.

Echipament neprotejat sau mediu
Credeți sau nu, echipamentele nesterilizate și mediul neigienic sunt motivele standard pentru a obține un tatuaj infectat. Un magazin sau un mediu în care se desfășoară procesul de tatuare trebuie să fie curat și clar de orice bacterie.

În plus, echipamente precum vasele de cerneală și acele trebuie să fie sterilizate. În plus, echipamentul / aparatul trebuie ambalat sub formă de înveliș înainte de fiecare programare a tatuajului pentru a asigura sterilizarea. În acest fel, răspândirea bacteriilor infecțioase va fi neutralizată.

Există șanse ca echipamentul folosit în procedură să nu fie curățat dacă primiți un tatuaj dintr-un studio sau magazin privat. Obținerea unui tatuaj în această stare poate contribui la infecție, deoarece sterilizarea necorespunzătoare a echipamentului transmite bacteriile de la o persoană la alta în cel mai scurt timp.

Studiouri mici sau artiști tatuatori non-profesioniști nu au o sesiune adecvată de dezinfectare, motiv pentru care tatuajul dvs. devine infectat. Ar trebui să efectuați o căutare amănunțită înainte de a programa o întâlnire cu un artist pentru a evita astfel de circumstanțe. Asigurați-vă că nu pierdeți bani și timp doar pentru a obține un tatuaj infectat.

2. Împachetarea tatuajelor
Artistul dvs. spală zona cu o soluție de săpun după ce a terminat designul tatuajului. Acest pas este urmat înainte de înfășurarea tatuajului. De asemenea, ambalajul cu tatuaje dezvoltă o barieră protectoare împotriva bacteriilor până când ajungeți acasă și curățați-o din nou. Diverse artiști de tatuaj descurajați reîncărcarea, deoarece împachetarea originală a tatuajelor este realizată de un profesionist. Un artist certificat vă acoperă tatuajul după o curățare extinsă într-un mediu sterilizat.

Este posibil să nu creați un mediu fără bacterii la domiciliu, unde ar trebui să se realizeze reumplerea. Germenii sau bacteriile prezente frecvent în jurul tatuajului și tratarea acestuia în mediul umed, transpirat și cald îi pot permite să se reproducă într-un timp scurt. Această condiție poate crește șansa unui tatuaj infectat. Prin urmare, nu încercați să repetați tatuajul în cazul în care artistul dvs. interzice.

3. Instrucțiuni de îngrijire ulterioară necorespunzătoare
Artistul dvs. de tatuaj trebuie să furnizeze o listă detaliată care să conțină instrucțiuni despre cum să păstrați un nou tatuaj protejat împotriva factorilor de dezmembrare. O infecție apare atunci când aveți un tatuaj pentru prima dată și nu sunteți conștienți de punctele de bază în acest context. O mică neglijență poate duce la probleme grave ale pielii. De aceea intotdeauna cereti precautiile dupa sesiune pentru a evita infectia cu tatuaj.

4. Ridicarea șpacurilor
Un strat de scabbing crește atunci când un tatuaj începe să se vindece. Acest scabbing este necesar și funcționează ca un scut pentru a proteja pielea tatuată împotriva germenilor și bacteriilor. Poți să iei o bucată groasă sau mare, fără să știi, totuși; poate împiedica procesul de vindecare.

În plus, scoaterea toracică poate de asemenea scoate cerneala din zona, ceea ce duce în cele din urmă la aspectul neuniform sau estompat al noului dvs. tatuaj. Trebuie sa tineti cont de faptul ca tragerea de pe o scabie, de asemenea, re-deschide rana permite bacteriilor sa intre si de a face infectate in cel mai scurt timp.tatuaj infecție

5. Anumite condiții medicale
Diferite condiții medicale afectează funcționarea sistemului imunitar. Deși este un fapt surprinzător, obținerea unui tatuaj poate avea un impact negativ asupra sistemului imunitar. Acesta este motivul pentru care ar trebui să vă consultați cu un medic specialist înainte de a programa numirea tatuaj dvs. pentru a se asigura că procedura nu contribuie la orice afecțiune de sănătate. Puteți afla, de asemenea, dacă sistemul imunitar este suficient de puternic pentru a lupta împotriva bacteriilor infecțioase sau nu.

6. Alegerea stilului de viață
Un organism sanatos poate neutraliza efectele bacteriilor inainte de a contribui la o conditie cronica a pielii. Nu ar fi greșit să susții că stilul tău de viață determină puterea sistemului tău imunitar. În acest fel, se poate evita multe bacterii infecțioase fără a vă afecta sănătatea. Ar trebui să includă modele de somn adecvate și o dietă echilibrată în stilul tău de viață pentru a-ți menține corpul sănătos.

În plus, dieta dvs. poate, de asemenea, combate factorii amenințători. Nu obțineți somnul necesar și diferitele dependențe împiedică procesul de vindecare a tatuajului care afectează sistemul imunitar. Dacă doriți să mențineți un corp tatuat atrăgător, trebuie să acordați o atenție și alegerilor stilului tău de viață.

7. Băi rapide
Ar trebui să vă păstrați tatuajul uscat cât puteți de mult. Și când vine vorba de baie, nu petreceți mai mult de 10 minute într-un duș, în special în primele două săptămâni. Acest moment este crucial, iar tu ar trebui să-l dedici în uscarea tatuajului tău. De asemenea, apa pare a fi o casă de miliarde de bacterii și expunerea tatuajului la ea pentru perioada maximă poate invita câțiva germeni să infecteze un tatuaj.

8. Excesul de utilizare a lotiunii
Nu se pune problema unei loțiuni hidratante care stimulează procesul de recuperare, dar ar putea provoca probleme dacă o exagerați. Aplicarea unui strat gros de unguent sau loțiune nu poate împiedica doar oxigenul, ci creează un mediu umed și cald în care bacteriile pot să se reproducă pe scară largă. Trebuie să aplicați o cantitate minimă de loțiune pe zona afectată. Cel mai bine este să treceți peste o zi sau două între aplicațiile de unguent.

9. Nu atingeți tatuajele
Tatuajul tău nou poate arăta plăcut, dar nu trebuie să-l atingi frecvent. Mai mult, nu ar trebui să permiteți nimănui altcuiva să atingă tatuajul dvs., precum și acest lucru, ar putea fi o modalitate eficientă de a transfera germeni și bacterii. Ștergerea mâinilor murdare pe tatuaj invită la infecție. În plus, asigurați-vă că mâinile dvs. sunt curățate atunci când atingeți-le și re-spălați-vă mâinile după ce ați atins-o pentru ao menține protejată.

10. Nu scraturați tatuajul
Scratching un tatuaj poate oferi ajutor de la mâncărime constante. Această practică este periculoasă pentru că ați putea scoate o crusta în timpul zgârieturilor. Când zgâriați o zonă tatuată a pielii, aceasta poate duce la scabbing gros, cicatrizare și, mai rău, sângerare. Transferați bacteriile de la un loc la altul prin zgâriere constantă.


Raportați acest anunț

Nu există nici o îndoială că un nou tatuaj vă încurajează să zgâriați zona și este imposibil să vă rezistați. În ciuda acestui fapt, trebuie să fii atent și să eviți acest obicei brutal. Artiștii cu tatuaje sugerează că, atunci când întâmpinați nevoia de a zgâria zona tatuată, ar trebui să o dați peste o cârpă de bumbac. Asigurați-vă că rămâneți blând cu atenție și nu împingeți zona.

De asemenea, vedeți: 10+ lucruri pe care trebuie să le știți despre îndepărtarea tatuajelor laser

Cum să observăm un tatuaj infectat
Este obișnuit să întâlniți durere sau umflături după obținerea unui tatuaj. Dermatologii sugerează să țineți un ochi pe tatuaj ca umflare, înroșire sau durere. Aceste probleme necesită o săptămână sau două pentru a se vindeca complet. Cu toate acestea, în cazul în care intensitatea durerii crește sau roșeață nu merge în perioada estimată - este timpul să vizitați un medic fără întârziere. În plus, trebuie să înțelegeți că simptomele unui tatuaj infectat variază în funcție de diferiți factori, cum ar fi:

Localizarea unei infecții
Tipul de bacterii
Dimensiunea ranilor
Cum corpul tau reactioneaza la o infectie
Reacția după antibiotice
În afară de durere, roșeață și umflături, există mai multe simptome vizuale sau fizice ale unui tatuaj infectat. Urmatoarele semne vă vor ajuta să detectați o infecție înainte de a contribui la probleme de piele descurajatoare.

1. Erupții cutanate
Erupția apare în mai multe dimensiuni, forme, culori și texturi. Puteți găsi unele dintre aceste erupții cutanate netede și roșii în timp ce altele ar putea fi pimply sau bumpy. O grabă pe tatuaj contribuie la iritarea pielii. Ar trebui să știți că este un indiciu al unui tatuaj infectat dacă iritația crește și dimensiunea unei erupții cutanate devine mare cu fiecare zi care trece.

2. Zona tatuată se simte cald când o atingi
Organismul tau are nevoie de timp pentru a se vindeca dupa obtinerea unui tatuaj. Deci, pielea tatuată rămâne caldă pentru câteva zile datorită fluxului de sânge stimulat în zona specifică. Ca urmare, temperatura locului crește. Această căldură ar trebui răcită în câteva zile. S-ar putea să existe posibilitatea ca tatuajul tău să fie infectat dacă pielea încă mai e caldă după o săptămână.

3. mâncărime incontrolabile
O senzație de mâncărime apare atunci când tatuajul devine uscat. S-ar putea să vă întâlniți la început, dar mâncărimile dispare treptat. O infecție poate fi prezentă pe pielea tatuată dacă mâncărime persistă după liniștirea ei prescris lotiune tatuaj. Ar trebui să vă gândiți să vizitați dermatologul dvs. dacă mâncatul nu se vindecă în decurs de o săptămână.

4. Scabbing nepotrivit
Tatuajul artiștilor scabbing stat este comun în timpul procedurii de tatuaj de vindecare. Nu ar trebui să pară gros și crustă. Tatuajurile infectate devin inegale datorită crustelor groase și de aceea le puteți vedea destul de repede. În plus, sângerarea pe scarurile mâncărime indică, de asemenea, o infecție care trebuie tratată imediat.

5. Blistering
Blisteringul este un efect secundar neobișnuit după obținerea unui tatuaj. Dermatologii consideră că este o situație periculoasă a pielii - prin urmare, experiența unor blistere în jurul zonei tatuate pare suspectă. Deci, nu trebuie să treci cu vederea blisterele de pe tatuaj, deoarece ar putea fi un semn al unei infecții extrem de enervante.

6. Sticle / cosuri și descărcare
Apariția unui cos nu pare tulburătoare la nivelul inițial. Cu toate acestea, un pimple de eliberare puroi este o chestiune de îngrijorare. De asemenea, un pimp care se dezvoltă în dureri dureroase sau devine mare este un simptom al unui tatuaj infectat. Pus, de obicei, pare transparent și gros sau curvă în acest caz.

Trebuie să țineți cont de tipul de pussy precum și de diagnosticul acestui tip de infecție. Este de remarcat faptul că, în primele câteva zile, un tatuaj este probabil să elibereze o cantitate mică de cerneală, plasmă sau sânge. Cu toate acestea, această condiție nu trebuie să depășească 2-3 zile.

7. Mirosul neplăcut
Nu există dovezi disponibile pentru a dovedi că obținerea unui tatuaj creează un miros. Cu toate acestea, diferiți dermatologi susțin că sare sau puroi contribuie la mirosul neplacut. Ar trebui să optați pentru un examen în acest caz pentru a obține tratament pentru un tatuaj infectat.

8. Strecurarea roșie
Apariția de linii roșii pe site-ul de tatuaje sau linii roșii lungi pare a fi strălucitoare de la design-ul tatuajului dvs. sunt un simptom al septicemiei care este, de asemenea, numit otrăvire sângelui. Se consideră un nivel inițial al infecției. Cu toate acestea, această condiție poate deveni o amenințare dacă nu este tratată imediat.

9. Sângerarea constantă
Sângerarea, de obicei, încetinește o dată după finalizarea unui design de tatuaj. Și, se împiedică după 2 - 3 zile, datorită formării de scabbing și coagulare în jurul pielii tatuate. Aceasta este o condiție normală. Trebuie să știți că tatuajul dvs. este infectat dacă sângerarea începe din nou sau continuă după perioada dată, în mod special, peste zona cu spărturi puternice. Începe să se spargă și să se scurgă. Trebuie să discutați cu medicul dumneavoastră pentru a primi un tratament prompt.

10. Nodul limfatic Umflarea
Corpul tau este inconjurat de mici ganglioni limfatici care ajuta la indepartarea impuritatilor din organism. Aceste ganglioni limfatici încep să se umfle dacă infecția se produce în apropierea lor. Le găsiți în armpits și gât. Cu toate acestea, dacă întâlniți simptomele unui tatuaj infectat, există șanse substanțiale ca și ganglionii limfatici să fie umflați. Aveți nevoie de tratament imediat pentru a combate semnele asemănătoare.

11. Temperatură ridicată și oboseală
Simptomele unui tatuaj infectat conțin potențialul de a crește temperatura corpului împreună cu letargia. Dacă întâmpinați aceste simptome cu oboseală constantă, ar trebui să luați legătura cu medicul dumneavoastră pentru o examinare amplă. Mai mult, un tatuaj infectat aduce adesea semne precum creșterea respirației sau ritmul cardiac rapid. Trebuie să căutați asistență medicală urgentă în acest caz, deoarece ar putea fi un simptom al unei situații descurajante, cum ar fi sepsisul.

Ø Tratamentul tatuajului infectat
Odată ce ați observat un simptom și vă dau seama că tatuajul dvs. este infectat, pasul următor ar trebui să fie consultarea artistului dvs. de tatuaj. Trebuie să căutați sfaturi în acest context și să găsiți un tratament eficient. De asemenea, asistența medicală este esențială dacă starea dumneavoastră este severă. Consultarea unui medic este necesară pentru a obține un tratament prompt și pentru a vă ușura durerea și umflarea.


Raportați acest anunț

Antibioticele și administrarea steroidică par a fi un tratament standard. Furnizorii dvs. de asistență medicală ar putea opta pentru proceduri mai puțin frecvente, cum ar fi admiterea în spital pentru a scurge infecția cu tatuaj. Infecția este încă periculoasă dacă a apărut pe o suprafață mică a designului dvs. de tatuaj. O mică infecție ca aceasta vă poate ateriza în probleme de piele excelente. De aceea, trebuie să o tratezi imediat, indiferent de proces. Este evident că atunci când ați lăsat o infecție netratată, ea se extinde într-o altă zonă a pielii, provocând daune dincolo de imaginația voastră.

Iată câteva etape utile pentru a vă vindeca pielea infectată împreună cu asistența medicală.

1. Răsuflați rana în mod regulat
Trebuie să vă expuneți rana la aer curat zilnic în mod individual, dacă îl înfășați zilnic în bandaj. În acest fel, rănirea va primi o cantitate mare de oxigen care va accelera procesul de recuperare în cele din urmă.

2. Terapia prin gheata
Ar trebui să vă atenți pielea mâncândă sau umflată prin aplicarea gheții în zonă. Mai mult decât atât, terapia cu gheață este ideală pentru a minimiza roșeața minoră. Cu toate acestea, fiți vigilenți când plasați gheață în răni și nu vă aplicați direct. Înfășurați un cub de gheață într-o cârpă umedă și împachetați ușor zona afectată pentru a preveni deteriorarea ulterioară a pielii.

3. Curățarea plăgilor
Curățarea unei rani pare tulburatoare, dar este necesară pentru a împiedica creșterea infecției în alte zone. Ar trebui să curățați o vătămare cel puțin de trei ori pe zi pentru a obține cele mai bune rezultate rapide. Asigurați-vă că ați uscat complet zona infectată cu un prosop de hârtie curat. Acest pas este crucial, deoarece pielea uscată este mai puțin probabil să invite bacterii și germeni în comparație cu pielea umedă sau umedă.

4. Evitați expunerea la soare
S-ar putea să nu fiți atenți la aceasta, dar un nou tatuaj este vulnerabil la razele ultraviolete ale soarelui. Noul tatuaj este, de asemenea, predispus la arsuri dacă este infectat. Vă sugerăm să acoperiți un tatuaj nou din razele UV timp de cel puțin o săptămână, indiferent dacă este sau nu infectat.

În plus, odată ce ați detectat infecția în zona tatuată, nu trebuie să-l expuneți la lumina soarelui până când infecția nu este vindecată complet. În plus, produsele de protecție solară sau alte produse, cum ar fi lotiunea de bronzare, vor agrava infecția și sufoca rana. Deci, nu trebuie să aplicați aceste produse în timpul procesului de recuperare.

5. Alegeți medicamente pentru durere
Puteți reduce la minimum durerea și neliniște prin luarea analgezicelor pe care un tatuaj infectat le aduce adesea. Cu toate acestea, nu optați pentru auto-medicație și consultați mai întâi medicul.

6. Du-te pentru o Medicină anti-inflamatorie
O tabletă antiinflamatoare poate ajuta la combaterea umflăturii și la ameliorarea stării. Asigurați-vă că evitați supradozajul și programați o întâlnire cu furnizorul de asistență medicală primară pentru a obține asistență suplimentară.

Linia de fund
Obținerea unui tatuaj popular este distractivă și interesantă până când identificați că este infectat. Nu există semne de întrebare privind faptul că o infecție este confuză, deoarece unele dintre simptome sunt destul de similare cu condițiile standard pe care le întâlniți după finalizarea designului tatuajului. Cu toate acestea, trebuie să fiți vigilenți în acest context. Petreceți timp suplimentar pentru a obține informații despre cum să vă păstrați tatuajul dezinfectat. Și urmați precauțiile religioase până când tatuajul tău se vindecă în mod corespunzător.