Tatuaj infectat Simptome, cauze și tratamente

Deșiinfectate tatuaje Ele nu sunt de obicei foarte frecvente, este important să le identificăm în timp, pentru a evita complicațiile. Un tatuaj poate deveni infectat la fel ca orice rană curată; adică efectuată în condiții controlate, într-un mediu cu condiții sanitare minime și luând în considerare măsurile de asepsie și antisepsă.

Cu toate acestea, datorită caracteristicilor specifice ale tatuajului, determinarea dacă este sau nu este infectată poate fi o provocare, fiind acest diagnostic mult mai complex decât orice altă infecție a pielii.index

1 Simptome
1.1 Cauze care împiedică percepția simptomelor
1.2 Abscese
1.3 Sepsis
2 Cauze
3 Tratament
3.1 Tratament topic
3.2 Tratamentul oral
3.3 Culturi
3.4 Chirurgie
4 Referințe
simptome 
Simptomele infecției unui tatuaj sunt, de obicei, aceleași cu cele ale oricărei infecții: roșeața și durerea din zona afectată. În aparență, nu ar trebui să reprezinte o provocare pentru diagnosticare; totuși, situația nu este la fel de simplă cum pare.

Cauze care împiedică percepția simptomelor
acoperire
În primul rând, tatuajele sunt de obicei acoperite cu un strat de hârtie clară. Acest strat, deși permite vizualizarea pielii, nu oferă acces la detalii fine, cum ar fi caracteristicile foliculilor.

Incapacitatea de a simti
Un tatuaj proaspăt nu poate fi simțit. Acest lucru face mai dificilă identificarea zonelor de indurație și creșterea temperaturii locale. În timpul primelor zile, în timp ce tatuajul este acoperit, este foarte dificil să inspectați zona pentru semne de infecție incipientă, care pot trece neobservate.

Simptome suprapuse
Odată ce capacul transparent este îndepărtat, este încă posibil ca semnele de infecție să treacă neobservate; Acest lucru se datorează faptului că acestea se suprapun cu simptomele pe care se presupune că persoana se va simți în primele zile după ce a fost tatuată.

În acest sens, este foarte complicat ca cineva să se poată deosebi dacă durerea pe care o simte se datorează tatuajului sau unei infecții, în special în tatuajele extinse.În aceste cazuri, persoana își dă seama de obicei că există o problemă câteva zile mai târziu, deoarece durerea persistă mai târziu decât se aștepta și chiar se agravează.

Camuflarea roșeață
Roșeața zonei poate trece neobservată, deoarece este camuflată cu culorile tatuajului, în special în cazul culorilor foarte saturate sau întunecate.

temperatură
De asemenea, este posibil ca persoana să nu observe creșterea locală a temperaturii datorită acoperirii și că tatuajul în sine produce un anumit grad de inflamație a pielii, care este mai cald decât tegumentul înconjurător. Deci, încă o dată, este dificilă detectarea infecției în primele zile.

Cu toate acestea, pentru ochiul cu experiență este posibil să se detecteze aceste simptome incipiente și să se poată face diagnosticul, astfel încât atunci când pacientul merge la medic, el are, de obicei, un diagnostic într-o chestiune de câteva minute. Acest diagnostic este de obicei confirmat cu o hematologie care evidențiază creșterea alveolelor.Din păcate, cu cât trece mai mult timp între debutul simptomelor și momentul în care persoana afectată observă că au o problemă, cu atât sunt mai mari șansele de complicații, cum ar fi abcesele și sepsisul.

abcese
Când infecția este severă sau tratamentul începe prea târziu, există posibilitatea ca un abces să se dezvolte în zona infecției. Cunoscută sub numele de celulita de abces, această afecțiune se caracterizează prin acumularea de puroi sub piele, creând cavități care trebuie drenate pentru a vindeca abcesul.

Nu este o afecțiune frecventă, dar când apare, trebuie să acționeze imediat pentru a preveni evoluția sa în sepsis sau abcesul devine atât de mare încât tratamentul (de obicei chirurgical) generează distrugerea zonei afectate.

sepsis
Este cunoscut ca sepsis la infecția generalizată a organismului cu riscul de eșec al mai multor organe și chiar deces. Sepsisul apare atunci când o infecție se extinde de la punctul de plecare la întregul corp prin sânge.

În timp ce acest lucru nu este comun și nici nu este imposibil, astfel încât infecția extensivă, atunci când tratamentul are sau nu este eficientă, există posibilitatea ca pacientul va dezvolta sepsis, care necesita spitalizare pentru introducerea tratamentului cu antibiotice intravenos și să ofere un sprijin de viață .

cauze
Ca și în cazul oricărui alt tip de infecție a pielii, cele mai frecvente cauze sunt microorganismele care colonizează pielea și dintre acestea Staphylococcus aureus Este cea mai comună.

Cu toate acestea, atunci când zona de condiții tatuaj nu sunt optime și nu măsuri de asepsie și antisepsie sunt respectate este că această contaminare cu alte microorganisme mai puțin obișnuite, cum ar fi bacili gram-negativi și chiar pseudomonas posibil.În general, agentul cauzal este tratat empiric.Cu toate acestea, nu există nici un răspuns la tratament sau de a dezvolta complicații, poate fi culturile necesare pentru a determina bacteriile implicate in infectie, pentru a introduce un tratament specific bazat pe antibiogramă.

tratament
În funcție de severitatea și amploarea infecției, pot fi utilizate tratamente topice sau orale.

Tratament topic
În cazul în care infecția este bine localizat, pacientul nu are simptome generale, iar problema este detectat devreme, infecția poate fi controlată cu antibiotice topice sub formă de gel sau cremă, cel mai eficient bacitracin și mupirocin.

Tratamentul oral
Când acestea nu au efectul dorit sau apar complicații, trebuie inițiat tratamentul oral.

Antibiotice utilizate ca primă linie de cele mai multe ori sunt primele cefalosporinele generatie (cum ar fi cefadroxil), peniciline semisintetice (cum ar fi amoxicilina sau ampicilina) sau chinolone (cum ar fi ciprofloxacin), în cazuri de alergie la penicilină.

culturi
Dacă niciunul dintre aceste tratamente nu funcționează, trebuie efectuate culturi pentru a identifica organismul cauzal și a începe tratamentul pe baza antibiogramei.

De asemenea, dacă apar complicații grave (cum ar fi sepsis), spitalizarea poate fi necesară pentru administrarea de tratamente intravenoase.

chirurgie
În cazuri excepționale de abces foarte mare, aceasta poate deveni o intervenție chirurgicală necesară pentru a se scurge puroi, cu toate că aceste cazuri nu sunt foarte frecvente ca urmare a succesului de tratamente cu antibiotice.

referințe 
Simunovic, C., & Shinohara, M. M. (2014). Complicațiile tatuajelor decorative: recunoașterea și gestionarea.Jurnal american de dermatologie clinică, 15(6), 525-536.
Centrele pentru Controlul si Prevenirea Bolilor (CDC. (2006). Infecții ale pielii Staphylococcus aureus rezistent la meticilină Printre tatuaje Destinatarii-Ohio, Kentucky, si Vermont 2004-2005.MMWR. Raportul săptămânal privind morbiditatea și mortalitatea, 55(24), 677.
Bechara, C., Macheras, E., Heym, B., Pages, A., & AUFFRET, N. (2010). Infecția pielii cu Mycobacterium abscessus după tatuare: raportul primului caz și revizuirea literaturii.dermatologie, 221(1), 1-4.
Handrick, W., Nenoff, P., Müller, H., Knopfler, W. (2003). Infecțiile cauzate de piercing și tatuaje - o revizuire.Wiener medizinische Wochenschrift (1946), 153(9-10), 194-197.
Long, G. E. și Rickman, L. S. (1994). Infecțioase, de tatuaje.Boli infecțioase clinice, 18(4), 610-619.
LeBlanc, P.M., Hollinger, K.A., & Klontz, K.C. (2012). Tatuajul infecțiilor legate de cerneală - conștientizarea, diagnosticarea, raportarea și prevenirea.New England Journal of Medicine, 367(11), 985-987.
Kazandjieva, J., & Țankov, N. (2007). Tatuaj: complicații dermatologice.Clinici în dermatologie, 25(4), 375-382.