Tatuaje: 7 reacții cutanate neașteptate și ce trebuie să faceți despre ele

Chiar dacă ați obținut inscripția de către un artist de tatuaj licențiat și urmați tratamentul ulterior, pielea dvs. poate reacționa în moduri ciudate și neașteptate. Unele reacții se întâmplă imediat. Alții au nevoie de săptămâni sau ani să apară. Dacă aveți o reacție, iată ce se poate întâmpla și ce puteți face.

Infecţie
 tatuaje-piele-reactii-infection.jpg
O infecție într-un tatuaj nou făcut din cerneală gri, pe care artistul de tatuaj a creat-o amestecând cerneală neagră cu apă de la robinet.
Când este posibil să apară: O infecție se poate întâmpla:
Imediat dupa obtinerea unui tatuaj
Zile sau luni după ce ați fost inscripționate
Semnele unei infecții: După ce ai primit un tatuaj, este normal să vezi roșeață și umflături. Pielea voastră se va simți agitată și se poate observa că lichidul se scurge din tatuajul tău nou. Pe măsură ce pielea se vindecă, se poate mânca și se freacă. Scabs se poate forma. Toate acestea pot face parte din procesul obișnuit de vindecare. 

Dacă apare o infecție, pielea reacționează puțin diferit. Este posibil să observați una sau mai multe dintre următoarele:

Înroșire: devine mai întunecată sau se răspândește în loc de luminare și diminuare
Durerea: continuă sau se înrăutățește în loc să se subțieze
Erupțiile de mâncărime, dureri roșii și dureroase se dezvoltă în interiorul tatuajului (prezentat aici)
Febră
Frisoane și frisoane
Puneți în tatuaj
Open sore în tatuaj
Luați măsuri: dacă aveți semne sau simptome de infecție, consultați imediat medicul dumneavoastră sau un medic dermatolog certificat. Mai devreme de tratament este început, cu atât mai putine daune pe care le poate face pentru a sănătății dumneavoastră și tatuaj.


tatuaje-piele-reacții alergice-reaction.jpg-
La șaptesprezece ani de la obținerea acestui tatuaj, o femeie a dezvoltat o reacție alergică la cerneala roșie
Erupție cutanată: Reacție alergică la o cerneală 
Când este posibil să apară: Puteți dezvolta o reacție alergică în orice moment. Se poate intampla:
Imediat
Săptămâni sau ani mai târziu
Decenii după aceea
Unii oameni dezvoltă o reacție alergică după ce au primit un tratament medical. Această reacție este foarte probabil să apară dacă:

Începeți tratamentul antiretroviral pentru HIV
Au intervenții chirurgicale de înlocuire
Semnele unei alergii la cerneală: Majoritatea oamenilor dezvoltă o alergie la o anumită culoare a cernelei. Cerneala rosie este adesea vinovata, dar orice culoare poate provoca o reactie alergica. Când se întâmplă acest lucru, este posibil să observați una sau mai multe dintre următoarele variante într-o singură culoare de cerneală:

Roșeață și umflături
Mâncărime
Pucioase mici, cum ar fi bumps
Crescut, patch-uri scalate
Bucăți adânci
Blistere
Pieile de crustă sau fulgii sunt dezactivate
Un lichid apos care scurgeri din zonă
Luați măsuri: dacă bănuiți că aveți o reacție alergică, dermatologii vă recomandă următoarele:

Reacție gravă: Solicitați asistență medicală imediată. 

Semne ale unei reacții grave: Vedeți o reacție în tatuajul dvs. și aveți unul sau mai multe dintre următoarele: Respirație dificilă, inimă de curse, senzație de strâmtorare în piept, amețeli sau apariția de lumină, o durere de stomac, umflături intense, durere gravă, urticarie.

Reacție ușoară sau moderată: Spuneți artistului tatuaj despre reacție și întrebați dacă ar trebui să faceți ceva. Dacă reacția durează mai mult de 1 sau 2 săptămâni, consultați un dermatolog certificat la bord. 

Semnele unei reacții ușoare sau moderate: Aveți o schimbare vizibilă în interiorul pielii cu cerneală, dar nu aveți simptome care afectează o altă parte a corpului, cum ar fi probleme de respirație sau stomac.

tatuaje-piele-reacție-temporară-tattoo.jpg
În 24 de ore de la obținerea unui tatuaj de henna pe gât, acest bărbat a dezvoltat mâncărime intense, înroșire, umflături și umflături mici.
Erupție: tatuaj temporar 
Când este posibil să apară: O reacție poate apărea în orice moment între obținerea tatuajului și 3 săptămâni mai târziu. 

Reacția alergică este cauzată de obicei de un colorant negru. Mulți oameni au o reacție alergică la vopseaua neagră care conține o substanță chimică numită PPD. 

Semne de reacție: Dacă dumneavoastră sau copilul dumneavoastră aveți o reacție alergică, este posibil să observați unul sau mai multe dintre următoarele lucruri în tatuajul temporar:
Roșeață și umflături
Tulburări intense
Durere
Tumbi mici
Scalpul, pielea ridicată
Blistere, care se pot deschide și scurgeri
Pierderea culorii pielii
Cicatrizarea
Câțiva oameni au dezvoltat probleme, cum ar fi amețeli, leșinuri sau dureri de stomac. 

Luați măsuri: Dermatologii recomandă următoarele:

Reacție gravă: obțineți asistență medicală imediată. 

Semne ale unei reacții grave: Vedeți o reacție în tatuajul dvs. și aveți unul sau mai multe dintre următoarele: Respirație dificilă, inimă de curse, senzație de strâmtorare în piept, amețeli sau apariția de lumină, o durere de stomac, umflături intense, durere gravă, urticarie.

Reacție ușoară: Dacă durează mai mult de o săptămână, consultați un dermatolog certificat de un medic. 

Semnele unei reacții ușoare: Vedeți o reacție în cadrul tatuajului, dar nu aveți simptome în alte zone ale corpului.

Colorantul negru ajută tatuajele temporare de henna să dureze mai mult și să iasă în evidență, dar acest colorant poate provoca, de asemenea, o reacție alergică gravă.

tatuaje-piele-reactie-negru-colorant-henna-tattoo.jpg
 tatuaje-piele-reactie-soare-allergy.jpg
Dacă vă dezvoltați o erupție cutanată pe piele cu piele cu țesături atunci când vă aflați în aer liber, este posibil să aveți o alergie la soare.
Erupție alergică la soare 
Când este posibil să apară: După ce a primit un tatuaj, unii oameni dezvoltă o alergie la soare pe pielea lor cu cerneală. Această reacție se poate întâmpla de fiecare dată când razele soarelui îți taie tatuajul. 

Semnele unei alergii la soare: această alergie poate apărea în câteva minute de la soare, lovind tatuajul sau ore mai târziu. Este posibil să aveți o alergie la soare pe pielea cu cerneală dacă observați oricare dintre următoarele:
Umflare și roșeață în jurul unui tatuaj
Erupții de mâncărime de mici umflături
Blistere sau urticarie
Luați măsuri: puteți preveni o erupție prin protejarea pielii de soare. Pentru a vă proteja tatuajul și pielea, dermatologii vă recomandă să:

Aplicați protecția solară cu 15 minute înainte de a ieși afară. Pentru a obține protecția de care aveți nevoie, utilizați o protecție solară care oferă protecție SPF 30 sau mai mare, protecție cu spectru larg și rezistență la apă. Ar trebui să aplicați protecție solară la toată pielea care va fi expusă în timp ce sunteți în aer liber.

Acoperiți-vă tatuajul cu îmbrăcăminte înainte de a merge în aer liber. Pentru a testa cât de bine îmbrăcămintea vă va proteja pielea, țineți îmbrăcămintea până la o lumină puternică. Dacă nu puteți vedea lumina prin țesătură, îmbrăcămintea oferă o bună protecție împotriva soarelui. Dermatologii recomandă încă aplicarea de protecție solară la toată pielea care va fi goală în timp ce sunteți afară.

Căutați umbra. Starea la umbra este un mod simplu de a reduce expunerea la soare.

 tatuaje-cutanate-reactii-boala-appears.jpg
Obținerea unui tatuaj poate declanșa anumite condiții, cum ar fi psoriazisul sau eczema, să apară în sau în jurul tatuajului.
Apare o boală de piele 
Când apare probabil că: Dacă transportați genele pentru psoriazis, obținerea unui tatuaj poate declanșa o apariție a psoriazisului sau poate provoca apariția psoriazisului pentru prima dată. Alte afecțiuni ale pielii pot apărea, de asemenea, în interiorul sau în jurul unui tatuaj. 

Dacă apare o afecțiune a pielii, probabil veți vedea semne ale bolii în decurs de 10 până la 20 de zile de la obținerea tatuajului. Boala poate apărea, de asemenea, mai devreme de 3 zile după ce a fost inscripționată. Uneori, se arată până ani mai târziu. 

Cancerul de piele poate forma, de asemenea, într-un tatuaj. 

Semne de boală a pielii: În jurul tatuajului, puteți observa semnele uneia dintre următoarele afecțiuni ale pielii:
Psoriazis
Eczemă
Vitiligo
Lichen planus
cheloid
sarcoidoza
Cicatricele
Cancer de piele

Când cerneala acoperă un mol, poate fi dificil să se observe semnele precoce ale cancerului de piele - chiar și pentru un dermatolog.

tatuaje-piele-reacție-moles.jpg
Ia măsuri:

Dacă aveți o tendință la cicatrice sau ați avut vreodată o cicatrice care a crescut mai mult decât rana care provoacă aceasta (un cheloid), regândiți-vă cum să obțineți un tatuaj. Scarring poate ruina aspectul tatuajului tau.

Dacă ați dezvoltat deja o cicatrice sau semne de boală a pielii, faceți o programare pentru a vedea un dermatolog certificat de bord. Un dermatolog poate minimiza aspectul unei cicatrici, poate diagnostica o afecțiune a pielii și poate dezvolta un plan de tratament pentru o boală a pielii. Găsiți un dermatolog.

 tatuaje-piele-reacție-IMR burn.jpg
Dacă aveți un tatuaj sau un machiaj permanent, asigurați-vă că îi spuneți tehnicianului înainte de a avea un RMN.
MRI arde 
Atunci când este posibil să apară: În timp ce rare, câțiva oameni au dezvoltat o arsură pe pielea tatuată în timpul unui RMN. 

Semne de reacție: Dacă cerneala utilizată pentru a crea un tatuaj sau machiaj permanent provoacă o arsură, este probabil să fie ușoară. Au fost raportate câteva arsuri grave. 

Dacă aveți o arsură minoră, poate provoca:
Durere
Roşeaţă
Umflătură
Luați măsuri: dacă aveți un tatuaj sau un machiaj permanent, puteți obține în continuare un RMN. Realizarea următoarelor lucruri poate ajuta la prevenirea unei arsuri:

Spuneți tehnicianului care vă oferă IRM că ați tatuat pielea sau machiajul permanent.
Întrebați-l pe tehnician să oprească RMN-ul dacă simțiți arsuri sau stinging în timpul RMN unde aveți un tatuaj sau un machiaj permanent.

 tatuaje-piele-reactie-umflate-limfatic-nodes.jpg
Cercetătorii au descoperit că cernelurile folosite pentru a crea tatuaje și machiajul permanent se pot răspândi în interiorul corpului, provocând umflarea pe termen lung în ganglionii limfatici din apropiere.
Umflarea ganglionilor limfatici 
Când este posibil să apară: Cerneala se răspândește, de obicei, la ganglionii limfatici, pe măsură ce pielea se vindecă de a obține tatuajul. 

Semne de reacție: Umflarea ganglionilor limfatici, de obicei în apropierea unui tatuaj. Cele mai mari grupe de ganglioni limfatici se gasesc in gat, axilare si inghinale. 

Luați măsuri: dacă vă simțiți umflarea pe termen lung în orice ganglioni limfatici, dermatologii vă recomandă:
Consultați medicul principal de îngrijire pentru a exclude o altă cauză posibilă. Umflarea ganglionilor limfatici poate fi un semn al infecției sau al unei alte probleme de sănătate.

Cum să găsiți un dermatolog în zona dvs.
Dacă aveți nevoie de un dermatolog, puteți găsi unul care practică în Statele Unite, Canada, Mexic sau într-o altă parte a lumii la:

Găsiți un dermatolog

Imagini
Imagini 1-3: Folosite cu permisiunea Jurnalului Academiei Americane de Dermatologie .

J Am Acad Dermatol. 2010; 62 (3): 501-6.
Rapoartele cazului JAAD 2015; 1 (6): 395-8.
J Am Acad Dermatol. 2003; 48 (2): 301-2.
Imagini 4-9: Getty Images

Referințe
Academia Americană de Dermatologie. "Dermatologul avertizează consumatorii cu privire la complicațiile legate de cernelurile de tatuaj mai noi". Comunicat de presă emis pe 1 martie 2013. Ultima dată accesat la 20 iulie 2018.

Bjerre RD, Ulrich NH, și colab . "Reacții adverse la tatuaje în populația generală din Danemarca" J Am Acad Dermatol . (2018), doi: 10.1016 / j.jaad.2018.03.038. [Epub înainte de imprimare]

Brady BG, Gold H și colab . "Reacții tatuaj adverse raportate de sine: un studiu din New York Central Park". Contactați Dermatitis . 2015; 73: 91-9.

Cobb HK, Shinohara MM, și colab . Dermatita de contact sistemica la un implant chirurgical prezentat sub forma de reactie tatuaj decorativ rosu. " JAAD Case Reports . 2017; 3: 348-50.

Deinlein T, Arzberger E, și colab . "Un fruct periculos al Belladonei". J Am Acad Dermatol . 2016; 75: E93-E94.

Drage LA, Ecker PM și colab . "Un izbucnire a infecțiilor cu Mycobacterium chelonae în tatuaje." J Am Acad Dermatol . 2010; 62: 501-6.

Gamba CS, Smith FL, și colab . "Reacții tatuate la un pacient cu HIV: Autoeczematizare și reacție alergică progresivă la cerneală roșie după inițierea terapiei antiretrovirale". JAAD Case Reports . 2015; 1: 395-8.

Goldenberg A, Jacob SE. Comentariu: Parafenilendiamina in tatuajele temporare de henna negru: date de 12 ani privind alimentatia si administrarea medicamentelor privind incidenta, simptomele si rezultatele. " J Am Acad Dermatol 2015; 72: 724-6.

Guerra A, Chavez S, și colab . "Poster: Mycobacterii în tatuaje estetice ca o complicație tardivă" J Am Acad Dermatol . 2016; 74 (suppl 1): AB152. Sprijin comercial: nu a fost identificat.

Patton T, Mori W și colab . "Poster: Abordarea artistului tatuaj la zonele cu nevi melanocitari (abstract)." J Am Acad Dermatol . 2017; 76 (suppl 1): AB257. Sprijin comercial: nu a fost identificat.

Rosenbaum BE, Milam EC, și colab . "Îngrijirea pielii în salonul de tatuaj: Un sondaj al artiștilor de tatuaj din New York City" Dermatologia . 2016; 232: 484-9.

Shreiver I, Hesse B și colab . Maparea n-XRF pe bază de sincrotron și microscopia μ-FTIR permit vizualizarea soiului și a efectelor pigmenților de tatuaj în pielea umană. Sci Rep . 2017; 7 (1): 11395.

US Food and Drug Administration. " Tatuajul temporar vă poate pune în pericol ." Pagina actualizată ultima dată pe 12 decembrie 2017.

Găsiți un dERMATOLOGIST
Enter Zip Code

Cautare Avansata