Violența față de sex 10 semnează că sunteți o victimă

Violența față de sex 10 semnează că sunteți o victimă


Conceptul violența față de sex se referă la ceea ce este exercitat împotriva oricărei persoane pe baza sexului sau a sexului care afectează în mod negativ identitatea și bunăstarea socială, fizică sau psihologică.
În mod normal, când auzim termenul, aproape întotdeauna ne prezintă în mintea noastră imaginea unei persoane care a fost agresată fizic pentru a răni grav sau chiar a provoca moartea.
Dar trebuie să știți că violența de gen nu implică numai acțiuni fizice sau verbale, dar orice semn care este emis cu scopul de a dăuna unei alte persoane pentru că aparține sexului de care aparțin este considerat drept violență de gen. nero.
Potrivit OMS, 1 din 3 femei suferă de violență în lume. Numai în Spania, începând cu anul 2016, au fost uciși 11 femei de către partenerul lor și peste 66 000 de femei sunt ucise în fiecare an în lume. Cifrele sunt cele mai puțin alarmante.
Ca să înțelegeți ce vă explic mai departe, vă spun că, probabil, prima agresiune pe care aceste femei au suferit-o în mâinile partenerului, nu era de natură fizică.


Forme care adoptă violența de gen


Pentru a ști ce este cu adevărat violența, trebuie să știm în ce formă poate fi prezentată pentru ao detecta rapid, deoarece se poate ascunde în spatele unui act pe care nu îl considerăm agresiv sau violent.
Putem spune că violența în general poate dura 5 forme:

 • fizică: Această formă de violență este probabil cea mai cunoscută. Violența fizică este considerată ca fiind folosită împotriva corpului cuiva, provocând durere și / sau daune. Aceasta este orice acțiune intenționată față de o altă persoană, care afectează integritatea fizică a acestora.
 • Psicológica: Această formă este mai dificil de detectat decât cea anterioară. Este, de asemenea, cunoscut sub numele de violență emoțională. Intenția este de a deteriora valoarea și concepția de sine, precum și stima de sine a unui individ. Această formă de violență este de obicei verbală. Ele pot fi cuvinte dureroase, insulte, țipete și chiar umilințe.
 • sexual: este vorba despre forțarea sau constrângerea unei persoane în scopul realizării unui anumit act sexual fără consimțământul propriu. Este important să adăugăm că violența sexuală va fi luată în considerare, atâta timp cât victima nu acceptă, indiferent de relația cu agresorul. Poate fi exercitată de forța fizică, psihologică sau morală.
 • Simbólica: violența simbolică este considerată a fi una care folosește stereotipuri sociale, simboluri, mesaje, valori, icoane sau semne pentru a încorpora receptorului o diferență de putere sau o scădere a valorii pentru apartenența la un anumit grup social. În acest caz, discriminarea și detectarea acestui tip de violență este destul de dificilă datorită gradului de obișnuință dintre receptor și mesaj. Cu acest tip de violență se referă, de exemplu, la reclame în care femeile sunt folosite ca pretenții de publicitate sexuală sau valori instilate din copilărie, cum ar fi: "Bărbații nu plâng niciodată".
 • Económica: Acest formular se caracterizează prin acele acțiuni sau omisiuni față de cineva care poate dăuna economiei și subzistenței persoanei. Acesta poate fi intuitiv prin intermediul unor restricții al căror scop este controlul veniturilor economice, precum și întreruperea sau restrângerea nejustificată a resurselor.
După cum puteți citi, nu numai o lovitură este considerată violență, de faptÎntr-un studiu recent realizat în rândul populației spaniole de către Graña y cuenca cu cupluri heterosexuale și maturitate, sa constatat că violența bidirecțională de natură psihologică este cea cu cea mai mare prezență în particular. 80% din violența psihică împotriva a 25% din violența fizică.


Tipuri de violență de gen


Odată ce v-am arătat clasificarea anterioară, vom vorbi puțin despre subiectul pentru care ați început să citiți acest articol, despre violența de gen.
Dacă ne uităm la datele obținute cu privire la plângerile privind violența de gen, numai în Spania, în total 126.742 plângeri în anul 2015.
Cunoscând acest fapt, arătăm că vorbim despre o problemă critică în societatea noastră, cu atât mai mult dacă credem că cifra obținută nu se referă la toți cei care au fost maltratați, ci doar la cei care au raportat agresorul.
Odată ce ați ajuns la acest punct în articol și cunoașteți modul în care poate fi exercitată violența, precum și gravitatea problemei, este timpul să discutați despre tipurile de violență de gen care există.
Pentru a face clasificarea, am ales pe cea făcută de Johnson, în care autorul folosește gradul de control exercitat pentru a face distincția. Așadar, putem distinge violența de gen în două grupuri independente
 • Coercitive care controlează violența sau terorismul intim: În acest caz se referă la un model de relație care este de obicei îndeplinit în cadrul cuplului. Acest tipar este stabil în timp și mărește chiar și seriozitatea după ruperea relației.
 • VInezie situațională: Acest tip este caracterizat de existența unui tipar de comportament violent, care apare într-o manieră episodică sau ca reacție și care este asociat cu gestionarea situațiilor dificile din cuplu. După întrerupere, riscul și scăderea incidenței în general.
În ceea ce privește violența situațională, atunci când vorbim de situații critice care pot provoca reacții violente, ne referim la acelea asociate cu conflictele în relația sau despărțirea cuplului.
Dacă aruncăm o privire la date, în eșantioane comunitare unde se produce violența de gen, violența coercitivă reprezintă 11% și violența situațională de 89%.
În cazul instanțe judecătorești unde a fost depusă plângerea, 29% sunt situaționale, în timp ce 68% sunt coercitive.


10 Semne care indică faptul că sunteți o victimă a sexului


Poate citiți paragrafele anterioare pe care le-ați identificat în altă linie. Dacă aveți încă îndoieli în legătură cu aceasta, vă vom arăta 10 indicatori ușor de detectat care vă pot oferi informații mai detaliate despre faptul dacă sunteți într-adevăr o victimă de gen în relația dvs.
Următorii indicatori nu se concentrează doar pe ceea ce face agresorul, ci reflectă și modul în care vă simțiți. Adăugați, de asemenea, câteva exemple pentru a face mai clar.


1-Gelozia


Este un indicator care vă poate face să credeți că partenerul dvs. vă îngrijorează cu adevărat, dar ceea ce doriți cu adevărat este să vă controlați. Comportamentele care vor fi prezentate în acest caz vă vor face să simțiți că ați făcut ceva greșit, deși, în realitate, vă faceți pur și simplu viața în mod normal.
Semnele care exemplifică indicatorul ar fi să pună la îndoială cu cine vorbești, să te acuză că flirtezi cu alți oameni, să te simți gelos față de alte relații pe care le-ai avut în trecut și chiar să dai vina pe alții că te uită la tine.

2-Controlul

După cum am menționat în secțiunea anterioară, faptul că vrei să-ți exerciți controlul asupra ta, te poate face să crezi că ești interesat doar de bunăstarea și siguranța ta, de fapt este posibil să încerc să te fac să crezi.
Odată cu trecerea timpului și odată cu evoluția relației, acest comportament va deveni mai intens. Comportamentele pe care le puteți arăta sunt: ​​să vă controlați propria economie, să controlați modul în care vă îmbraciți, să apelați frecvent în timpul zilei sau chiar să vă interziceți să faceți ceea ce doriți.
O altă formă de control comun este șantajul emoțional, în care, dacă nu faceți sau nu opriți să faceți ceea ce vă cere, vă va amenința cu ceva, cum ar fi încheierea relației sau chiar sinuciderea.


3 Izolarea


În acest caz, partenerul dvs. va încerca să vă distanțeze permanent de la cercurile dvs. sociale și chiar de la familia dvs. Te pot lăsa să interacționezi cu ei numai când ești prezent. Poate chiar crezi că ai dreptate. Intenția este de a reduce legăturile care provin din afara relației și de a reduce la minimum suportul și resursele externe ale victimei pentru a le face incapabile.
Încercarea de izolare poate fi văzută atunci când partenerul tău acuză prietenii și familia ta de oameni care nu știu ce este mai bine pentru tine și singurul lucru pe care îl doresc este să îți rupi relația. Se poate sufoca până la punctul de a scoate cheile mașinii și de a bloca liniile de comunicare cu exterior, cum ar fi telefonul sau internetul.


4-Iresponsabilitatea


În această secțiune se face o aluzie de a învinui pe alții pentru propriile lor comportamente sau probleme. Ce este cel mai frecvent denumit "bile out". Partenerul dvs. în acest caz, va da vina pe oricine pentru că face ceea ce face, sau de ce este el.
Poate că orice se întâmplă, că partenerul tău consideră negativ, vine din interiorul sau din afara relației, plătește-l cu tine, pentru că, în acest sens, vinovăția aproape întotdeauna o direcționează spre victimă. Cu siguranta vei simti ca greseala este de fapt a ta, si ca tu poti face ceva pentru a evita problema sau comportamentul ei data viitoare.


5-Hipersensibilitate


Partenerul dvs. va primi orice mesaj ca atac personal. Orice cuvânt, acțiune, gest sau o privire îndreptată spre partenerul dvs., aceasta se va simți o ofensă personală. În consecință, cu siguranță vă va elibera mânia. Este posibil să încercați să nu vă faceți cunoscut și să mergeți neobservat pentru a nu-l deranja.

6-Abuzul de caracter verbal

Acest comportament implică faptul că partenerul dvs. vă spune lucruri care vor fi destinate să vă facă să vă simțiți rău. Acest comportament va fi văzut în insulte sau comentarii care te degradează, te disprețuiesc și sunt dureroase. Vă puteți implica chiar și cu fizicianul dvs. sau când vă adresați poreclei umilitoare.
Acest tip de abuz poate fi privat sau chiar public, umilindu-va. Acest lucru vă poate diminua serios stima de sine, până la punctul de a crede că ceea ce spune partenerul dvs. este adevărat. Puteți să vă opriți, să vă simțiți bine și chiar să vă abandonați și să nu vă îngrijiți de aspectul fizic.

7 - Abuz sexual și roluri sexuale rigide


Partenerul dvs. vă așteaptă să fiți o persoană supusă în domeniul sexual. Numai plăcerea ta contează și întâlnirea sexuală se va întâmpla când partenerul tău se simte așa.În această secțiune, includem încălcarea, deoarece puteți folosi forța fizică sau constrângerea pentru a obține ceea ce doriți.
Dacă partenerul dvs. vă forțează să faceți sex atunci când nu îl doriți sau vă forțează să faceți practici sexuale pe care nu doriți, suferiți abuzuri sexuale.

8-Abuz și violență fizică


Poate că acest indicator este cel mai ușor de detectat. Orice act violent intenționat care vă provoacă vătămări fizice sau vă pune în pericol (chiar dacă este un risc minim) este considerat violență fizică.
Dacă partenerul dvs. vă amenință cu forță fizică sau cu orice comportament care vă dăunează și vă pune în pericol integritatea fizică, se consideră violență fizică. Toți indicatorii sunt grave, dar în special acesta trebuie să vă facă să reacționați rapid la situația pentru siguranța dvs.

9-Pauză obiecte

Este o modalitate de a pedepsi și de a teroriza victima. În cazul pedepsirii, vă va sparge obiectele și posesiunile (în special cele care au mai multă valoare pentru dvs.). Când ne referim la terorism, este pur și simplu un eșantion al partenerului vostru față de tine de violență și putere fizică, de a te sperie și de a te face o persoană supusă.
S-ar putea să fi trebuit să țineți sub obiect un obiect prețios, de teamă să nu-l rupeți, sau chiar vă puteți aprecia în mediul în care vă petreceți mai mult timp (mașină sau acasă), mai multe daune cauzate de partenerul dvs.

10 - Modificări bruște de spirit

Partenerul dvs. pare să aibă două fețe. După o explozie de furie, bunătatea sau comportamentele apar sub formă de afecțiune. Acest tip de comportament, similar Dr. Jekyll și dl Hyde, este foarte comun în acei oameni care întâlnesc profilul abuzatorilor. Sentimentul tău va fi de confuzie și de frică, din moment ce nu știi cum vei reacționa sau care e starea ta de spirit în acel moment.

Unde poți merge?


Dacă sunteți din Spania, vă pot ajuta imediat dacă sunați la telefon 016. Este un serviciu de informații telefonice și consultanță juridică privind violența de gen. Puteți apela de oriunde, deoarece apelurile efectuate de dvs. către acest număr nu vor lăsa urme în factura telefonică.
Dacă locuiți în America Latină, vă las un link web, unde puteți obține ajutor indiferent de zona dvs.: http://www.unwomen.org/es/where-we-are/americas-and-the-caribbean/regional- și-country-birouri
Când sunteți îndoieli să îi contactați, meritați ceva mai bun.

referințe
 1. M.P. Johnson. Genul și tipurile de violență parteneră intimă: un răspuns la o revizuire a literaturii antifeministe.
 2. http://www.refuge.org.uk/what-we-do/campaigns/early-warning-signs/.
 3. http://www.newhopeforwomen.org/abuser-tricks.
 4. http://infomaltrato.com/index.php?pagina=telefono.
 5. http://www.actitudfem.com/
 6. http://vidayestilo.terra.com.co/mujeres-de-hierro/
 7. http://www.feminicidio.net/menu-feminicidio-informes-y-cifras.
 8. http://www.woodbridgedvrt.org/pages/fiveforms.html.
 9. Diferite forme de violență parteneră intimă: Implicații pentru evaluarea psihologică criminalistică în contextul juridic: José M. Muñoza, Enrique Echeburúab.